protoursnooker.blogg.se

Inför Indian Open 2017

Kategori: Turnering

Plats: Vishakhapatnam, Indien
Datum: 12-16 september 
Prispengar: 323 000 pund (50 000 pund förstapris)
Typ av turnering: Ranking
Distans: Bäst av 7, final bäst av 9
Regerande mästare: Anthony McGill
 
Vi är nu inne i säsongen på allvar med turneringar som kommer avlösa varandra med nästan obefintliga mellanrum. Den fjärde rankingturneringen för säsongen spelas i snookerns hemland (snooker uppfanns i Indien på 1800-talet) och det är fjärde gången sedan 2013 den gör så. Intressant nog så har ingen av de fyra turneringarna spelats i samma stad utan Indian Open har flyttats runt i landet, troligtvis för att så många som möjligt ska ha möjlighet att få se världsstjärnorna live. 
Tidigare mästare är Ding Junhui, Michael White och Anthony McGill. 
 
Tyvärr så kommer vi inte få se en komplett uppställning under veckan då endast fem av topp 16 spelarna är på plats (åtta av dem ställde inte upp i kvalet överhuvudtaget). Faktorer som gjorde att så många valde bort Indien kan vara reselängden, korta distanser och något mindre prispengar än andra turneringar. När säsongen är så lång och med turneringar så tätt inpå varandra så är det svårt att slåss på alla fronter för en spelare och det är nästan nödvändigt att stå över någon turnering här och var. 
 
 
Spelare att ha ett extra öga på
 
Anthony McGill och Aditya Mehta
Hemmaspelaren Mehta som var i final i Indien 2013 har lottats in mot regerande mästaren McGill i kvalomgången. Matchen blev flyttad för att spelas i Indien och förhoppningsvis blir detta en tv-match. Mehta har haft problem med en nackskada men ska ha fått ordning på den någorlunda och siktar nu på att leverera stora resultat. Vinnaren i denna match blir ett stort hot för de andra spelarna då McGill vet hur det känns att vinna i Indien och Mehta har hemmapubliken med sig. 
 
Shaun Murphy
Har gått miste om en rankingtitel två gånger i rad då han föll i finalen i både China Championship och i Paul Hunter Classic. Men två finalplatser talar för en grym jämnhet och Murphy kommer vara hungrig på titeln denna vecka. Han spelar mot en indisk amatör i första omgången och det bör vara en lagom start för att komma igång (med risk för att jinxa honom). 
 
Stephen Maguire
Skotten har startat säsongen bra med en finalförlust i Riga och vinst i alla kvalmatcher förutom en. Men det är inte den enda anledningen till att han nämns här. Han verkar nämligen trivas i Iniden då han 2013 var framme i semifinal (förlorade 4-3 mot Mehta) innan han förra året återigen gick långt, denna gång blev det respass i kvartsfinal (mot vinnaren McGill). Då distanserna är så pass korta är det svårt att peka ut vinnare och spelare som kommer gå långt men Maguire är en av dem med störst chans att göra så.
 
Det gäller att gå upp tidigt för att se all action då matcherna drar igång kl 06.00. Men för de morgontrötta så finns det goda nyheter i att spelet är igång fram mot kvällningen då sista matcherna för dagen beräknas starta 15.30 svensk tid. 
Indian Open sänds på Eurosport player.
 
 
Kommentera inlägget här: