protoursnooker.blogg.se

Sammanfattning World Open 2017

Kategori: Turnering

Vinnare: Ding Junhui
Högst serie: 143 - Li Hang
Flest centuries: 6 - Kyren Wilson
Spelare med största rankingförbättring: +16 placeringar (117 till 101) - Eden Sharav. +13 placeringar (106 till 93) - Chen Zhe. +10 placeringar (87 till 77) - Cao Yupeng. +10 placeringar (46 till 36) - Li Hang
 
Hemmafavoriten Ding Junhui höll för trycket och spelade hem sin 13:e rankingtitel. Det innebär att han passerar Mark Selby och Neil Robertson som nu är delade 7:a genom tiderna med 12 stycken. Världstvåan besegrade under veckan Hammad Miah, Zhang Anda, Xiao Guodong, Joe Perry, Li Hang, Luca Brecel samt Kyren Wilson. Finalen mot Wilson slutade med de förkrossande siffrorna 10-3 och den kändes avgjord tidigt då kinsesen stormade fram till en 6-1 ledning. Kyren vann de två sista framen under första sessionen för att skapa spänning men Ding vann fyra raka frames under andra delen av finalen och säkrade titeln inför sina stolta fans. Av de 13 titlar han har vunnit så har 6 av dem kommit i hans hemland Kina. 
 
Ding berättade efter matchen att han kände sig avslappnad och fokuserad hela veckan. Han nämnde även att han lärt sig hantera pressen att spela på hemmaplan och istället vänt det till något positivt. Wilson i sin tur berömde sin motståndare för dennes prestation men menade också att han inte spelade bra och det mesta han gjorde blev fel. 
 
Kyren Wilson hade annars en väldigt fin turnering då han spelade i flest centuries av alla spelare (6 stycken varav 3 av dem kom i en otroligt härlig kvartsfinal mot Mark Williams). Engelskmannen spelade in 75 000 pund vilket kan visa sig vara väldigt viktiga i kampen om en topp 16 placering på rankingen och deltagande i Masters. Han är nu uppe på plats 15 och har skaffat sig ett bra utgångsläge i den fighten. 
 
Luca Brecel fortsätter att imponera. China Championship-mästaren tog sig hela vägen till semifinal där han föll mot Ding Junhui. 26 000 pund landade prissumman på för honom och det innebar ett lyft till plats 12 på rankingen. 
 
Även Li Hang håller i sin goda form. 26-årige kinesen blev också offer för Ding denna vecka (i kvartsfinal) men stod innan det för fyra fina vinster mot Robin Hull, Liang Wenbo, Ricky Walden samt 2002 års världsmästare Peter Ebdon. Hang stod dessutom för fyra centuries under turneringen och har fått ett litet genombrott under starten på säsongen. 
 
 
Spelarna återvänder nu till Preston som så många gånger förr för kvalspel. Denna gång är det till International Championship som spelas 29 oktober-5 november. Första omgången (alltså kvalet) pågår mellan tisdag och fredag nästa vecka och då en vinst innebär 4000 pund i pengar och rankingpoäng så är det viktiga matcher för många av spelarna. Inte bara för de som kämpar om överlevnad på touren utan även för de som försöker behålla/jaga en plats till Masters i januari. Mer om det i senare inlägg. 
 
Här nedanför länkar jag turneringens mest välspelda match mellan Kyren Wilson-Mark Williams.