protoursnooker.blogg.se

Sammanfattning Riga Masters 2017

Kategori: Turnering

Vinnare: Ryan Day
Högst serie: 140 - Andrew Higginson
Flest centuries: 3 - Stephen Maguire
Spelare med största rankingförbättring: +13 placeringar (96 till 83) - Ken Doherty
 
Äntligen så fick Ryan Day lyfta en pokal i luften. Efter 19 år på proffstouren och fyra förlorade finaler så gav allt slit vid träningsbordet resultat för den 37-årige walesaren som slog tillbaka Stephen Maguire i finalen med 5-2. Vägen innan dess var väldigt tuff då han i ordning besegrade David John, Barry Hawkins, Robert Milkins, Kyren Wilson, Joe Perry och Mark Williams. Day spelade väldigt bra snooker genom hela turneringen och var den som imponerade mest. En värdig vinnare helt enkelt. Segern innebär att han är tillbaka på rätt sida av topp 16-sträcket (15:e) på rankingen och fått den start han bara kunde drömma om innan turneringen. Ryan var väldigt tagen under intervjuen efter matchen och det var även vackert att se Maguire vara en god förlorare och berömma sin motståndare och unna honom vinsten.
      Säsongens första turnering gick i de äldres spår då vi såg många erfarna rävar gå långt. T.ex. så var Anthony McGill den enda spelaren under 30 år som spelade kvartsfinal. Den som definitivt måste nämnas här är Ken Doherty som ramlade ur proffstouren inför säsongen men som tillsammans med Jimmy White fick en VIP-inbjudan tillbaka in. Han lyckades med imponerande spel ta sig hela vägen till semifinal där han snöpligt föll mot Maguire med 5-4. Detta var Dohertys första semifinal sedan 2011 års Australian Open och förhoppningsvis kan dubbelräven bygga på detta och visa mer av framfötterna under säsongen. 
 
Den 3:e juli startar World Cup med ett mycket spännande format. Mer om det i inlägget inför turneringen. Ha det så länge!