protoursnooker.blogg.se

Inför Riga Masters 2017

Kategori: Turnering

Plats: Riga, Lettland
Arena: Arena Riga
Datum: 23-25 juni
Prispengar: 227 000 pund (50 000 pund förstapris)
Typ av turnering: Ranking
Regerande mästare: Neil Robertson
 
Så ska säsongen 2017/2018 sättas igång och den gör det i Europa, närmare bestämt i Riga i Lettland. Det är fjärde gången turneringen spelas och den är kvarlevande från Eurotouren som spelades under tidigare säsonger. 
Formatet är kort med bäst av 7 matcher hela vägen till semi och final som spelas i bäst av 9. Ett antal toppspelare har valt att hoppa över denna turnering och sparar krutet till senare, den senaste ingen mindre än kungen själv Mark Selby. Alla spelare som är på plats kommer dock kämpa för att få en bra start och ha något att luta sig mot när formen oundvikligen börjar tryta.
 
Spelare att ha ett extra öga på:
 
Neil Robertson
Australiensaren fick en perfekt start på förra säsongen då han vann i Lettland och är därav regerande mästare. Det visade sig dock att det inte blev särskilt många fler ljuspunkter för honom och Neil kommer garanterat vara revanchsugen och ha ett hunger efter titlar. 
 
Stuart Carrington
27-årige engelskmannen avslutade förra säsongen starkt och började den ännu starkare med två stabila kvalsegrar. Är för mig en stark kandidat till att förbättra sin 46:e placering på rankingen och det finns en god chans att han gör bra ifrån sig i Lettland.
 
Stuart Bingham
Har inför denna säsong tagit hjälp av Terry Griffiths (som så många andra toppspelare) med det mentala spelet och dessutom så har han anonnserat att han ska spela med en ny kö. Detta ger mig en magkänsla att Stuart kan bli farlig tidigt på säsongen och får han till spelet så kan han mycket väl lyfta pokalen på söndag.
 
 
Det känns fantastiskt kul med en ny säsong och frågan är nu vem som kommer ut starkast ur startboxen och når längst i Riga? Se till att slå på Eurosport under midsommarhelgen och njuta av att proffssnookern är igång igen! 
 
Kommentera inlägget här: