protoursnooker.blogg.se

Inför Shanghai Masters 2017

Kategori: Turnering

Plats: Shanghai, Kina
Datum: 13-18 november
Prispengar: 700 000 pund (150 000 pund i förstapris)
Typ av turnering: Ranking
Distans: Bäst av 9 till kvartsfinal, bäst av 11 semifinal, bäst av 19 final
Regerande mästare: Ding Junhui
 
Bara tre och en halv timme efter att Shaun Murphy lyft pokalen i Coventry påbörjades nästa turnering på touren, i Shanghai på andra sidan jorden. Detta måste vara rekord i hur snabbt två turneringar avlöser varandra och tyvärr inte ett bra sådant. Trots att vi åskådare får njuta av snooker dagarna ut så är det inte hållbart för spelarna att behöva slänga sig mellan länder och turneringar som de gör för stunden. Anledningen till att det blev så extremt denna gång var att Shanghai Masters inte planerades att spelas till att börja med men sedan ändå klämdes in i kalendern. Detta är något som får ses över och planeras bättre till nästa säsong så kalendern blir vettig och ger spelarna maximala möjligheter till att prestera.
 
För att fortsätta åt det negativa hållet så återstår det att se om publiken på plats i arenan lyser lika mycket med sin frånvaro som de tidigare kinesiska turneringarna. Då arbetslösheten tydligen ska vara låg och biljettpriserna alldeles för höga så gapar läkarna tomma trots det enorma snookerintresset. Detta var ett hett diskuterat ämne under och efter International Championship och bör likt kalendern ses över av "pamparna". 
 
Åt det mer positiva hållet så har vi en ny vecka av snooker att se fram emot och 150 000 pund ska delas ut till vinnaren av lördagens final. I toppen av rankingen ser vi några spelare som inte finns på plats. Stuart Bingham avlöser sin avstängning och för bara någon dag sedan kom chockbeskedet att regerande mästaren och kinas gullepojke Ding Junhui dragit sig ur turneringen pga en ögonskada. Vi får hoppas att det löser sig för Ding och att han är frisk till UK Championship. Nykrönte CoC-vinnaren Shaun Murphy misslyckades att kvala in tillsammans med Kyren Wilson, Anthony McGill och Neil Robertson. Den sistnämnda är därför under stor press att prestera i Nordirland nästa vecka alternativt i UK Championship för att inte missa Masters i januari. Hans två största konkurrenter i den kampen deltar båda i Shanghai i form av Liang Wenbo (vann första matchen) och Ryan Day (förlorade första matchen). Mer information om det "racet" kommer inför de två kommande turneringarna.
 
I övrigt är alla stora namn på plats såsom Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Judd Trump, John Higgins och många fler vilket bådar för en underhållande show. Turneringen följer ni som vanligt på Eurosport och Eurosport player.
Kommentera inlägget här: