protoursnooker.blogg.se

Sammanfattning European Masters 2017

Kategori: Turnering

Vinnare: Judd Trump
Högst serie: 145 - Mark Allen
Flest centuries: 7 - Judd Trump och Stuart Bingham 
Spelare med största alt. mest noterbara rankingförändring: +18 placeringar (117 till 99) - Peter Lines. +17 placeringar (119 till 102) - Billy Joe Castle. +7 placeringar (77 till 70) - Cao Yupeng. -7 placeringar (8 till 15) - Kyren Wilson.
 
Det fanns en anledning till att jag nämnde Judd Trump inför turneringen. Ögonen är bevisligen fullt fungerliga och han lyckas med en ny milstolpe i karriären då han försvarar en titel och tog hem förstapriset på 75 000 pund. I en högklassig final med fem centuries drog han det längsta strået mot Stuart Bingham och vann med 9-7. Dessa två spelare har möts i stora matcher tidigare, den som ligger mig närmast om hjärtat är den episka semifinalen i VM 2015 där Bingham vann med 17-16. 
Trump var belåten i intervjuen efter matchen och sa att "ett nytt mål kan vara att vinna två turneringar i rad. Jag vill försöka vinna så många tävlingar som möjligt". Han pratar ofta om rekord och statistik och vad han behöver göra för att bli en av de största genom tiderna. Potentialen finns helt klart där för att nå väldigt långt i det syftet!
 
Det hade kunnat blivit en helkinesisk final då Zhou Yuelong och Cao Yupeng förlorade sina respektive semifinaler. Det går inte att blunda för den kinesiska revolutionen som nu börjar ta verkan. Båda två var i semifinal för första gången i sina karriärer och belönas med 17 500 pund. 
 
Billy Joe Castle hade ett mini-genombrott under veckan då han besegrade både Martin Gould  och Aditya Mehta för att sedan förlora med 4-3 mot Yupeng i åttondelsfinal. 25-åriga engelskmannen blev proffs genom Q-school inför denna säsong och har förutom i denna turnering förlorat alla sina matcher. Det återstår att se om han kan bygga på dessa resultat och vinna fler matcher under säsongen. 
 
Den mest minnesvärda matchen från Belgien är dock utan tvekan Mark Selby-Zhao Xington i första rundan. Matchen slutade 4-1 till världsettan Selby i vilket han spelade i serier på 120, 116, 127 samt 131. Fyra centuries på fem frames för Selby demonstrerar hur galet bra de bästa är när de spelar på sin topp!
 
Närmast väntar nu kval i Wigan till Shanghai Masters på onsdag till fredag innan touren reser till Barnsley nästa vecka för English Open.
 
 
 
Kommentera inlägget här: